Neem contact op
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Elke vakantie een ‘Paradiso’-vakantie

Wat waren we verrast toen we de site van de “Caravana” openden en lazen wat er te zien zou zijn, met name een nieuwe…..PARADISO!!!

Begin jaren zeventig had mijn broer zo’n ding, tweede hands gekocht. Hij trok er niet mee, maar stonde de hele zomer op een camping op de Veluwe. Hij kon echter een stacaravan kopen en stelde mij voor de oude PARADISO over te nemen, ‘want jullie reizen zo graag’. Nu waren wij zeker geen kampeerders-, ‘veel te primitief’. Maar het leek onze (kleine) kinderen prachtig, wat een avontuur! Dus werd besloten een weekend naast broerlief stacaravan door te brengen in die ‘uitklapsleurhut’. De kinderen (en hond) vonden het prachtig! Ook ons viel het niet tegen. Dus werd besloten dat we hem één vakantie mee zouden nemen en dan verder zien.

 
Het werd een doorslaand succes! Vanaf dat jaar werd elke vakantie een ‘PARADISO’-vakantie. Ook toen de kinderen niet meer mee gingen. Nadat van de eerste (nog met het oranje tentdoek) de voortent aan flarden was gegaan tijdens een storm (de kar bleef heel!), kochten we een jonge gebruikte compact. We waren tenslotte nog maar samen. Ook deze maakte een stormen mee en doorstond deze glansrijk.

 
In 1998 kochten we een nieuwe GRAND PARADISO BEACH. Ook deze werd grondig ‘getest’ door, om een veerboot te halen, hem in rally-stijl over een onverharde ‘bomvei’ te sleuren. En met deze laatste trekken we nog steeds. En nog steeds met veel plezier.
 
Voordelen: gemakkelijk op te zetten en weer in te klappen, ideaal voor het rijden (geen windgevoeligheid, laag verbruik voor de trekkende auto,, geen caravanspiegels), met de hand te verplaatsen, een goed bed en een goede keuken en toch de vrijheid van kamperen.

 
We hopen de nieuwe PRADISO te bewonderen op de Caravana!


 
 
 
 
 
Groet,
H.Hoejenbos
18 december 2016

 
Note: Wij hebben de familie Hoejenbos op de Caravana 2017 mogen ontmoeten. Leuk!