Neem contact op
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Uitgangspunten bij het ontwerpen

Met de Paradiso vouwcaravan willen we hét product maken om er mee op uit te gaan trekken en van de natuur te genieten. Paradiso vouwcaravan zorgt voor een ultieme kampeerbeleving. Daarbij hanteren wij vier belangrijke uitgangspunten:

 

 

Op maat 

 
Paradiso biedt meerdere mogelijkheden om de vouwcaravan volledig naar eigen wensen en behoeften vorm te geven. Naast een aantal standaard uitvoeringen, kan hij ook volledig op maat worden gemaakt. Kleur, tentdoek en indeling kunnen worden aangepast.
Geniet ook op geheel eigen wijze van de natuur. Stel uw eigen Paradiso vouwcaravan samen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Gemak 

  

Gemak bij het inpakken

Het kamperen met de Paradiso vouwcaravan is optimaal gemak. Dat begint al bij het inpakken thuis. Door een lichte hefboomconstructie met gasveer gaat het dak gemakkelijk omhoog, zodat de vouwcaravan eenvoudig kan worden ingepakt. Onder de banken is er voldoende ruimte. Middels de optionele luikten zijn deze ruimtes ook vanaf buitenaf te bereiken. Tussen de banken kunnen 6 klapkratten opgeborgen worden. Ook het dichtklappen werkt simpel. Door de lange dissel, kan er een fietsendrager op de dissel gemonteeerd worden. De Paradiso is klaar voor vertrek!

 

Rijgemak

Het ontwerp is zo gemaakt dat er een lage rijweerstand is. Hierdoor verbruikt de trekkende auto minder brandstof dan bij een caravan én biedt hij optimaal rijgemak. Door het Alko-onderstel ligt de Paradiso vouwcaravan stabiel achter jouw auto en met de Tempo 100-optie mag je 100 km per uur in Duitsland rijden.

 

Eenvoudig opzetten

Eenmaal op de bestemming aangekomen is het snel genieten. Dak omhoog, keuken op zijn plaats, kussens in positie en de tafel uitklappen. Klaar! Heb je een uitschuifbaar extra bed, dan is dat eenvoudig aan te brengen. Als je geen voortent plaatst, heb je zelfs geen tentharingen nodig. Eenvoudig en snel is de Paradiso vouwcaravan klaar voor gebruik.

 

 

Comfort 

 

Slaapcomfort

Kamperen in de Paradiso vouwcaravan is kamperen met comfort. De Paradiso vouwcaravan biedt de perfecte oplossing voor kampeerders die niet meer op de grond willen slapen. De banken van de zitgedeelten zijn voorzien van kussens van vier centimeter dik koudschuim. Dit materiaal is lekker verend en zeer geschikt om te dienen als matras.

 

Keuken

Bij de Basic en de First Edition is een keuken optioneel. Je kunt kiezen uit twee uitvoeringen: de Basic keuken, met een tweepits kookplaat, of de Deluxe, met drie pitten. Beide Dometic kookplaten zijn thermisch beveiligd en voorzien van een afdekplaat van veiligheidsglas.
Een keuken bevat twee onderkastjes, waarbij er ruimte is voor een jerrycan voor vuilwater. Er kan ook gekozen worden voor een vuilwaterafvoer direct naar buiten. De jerrycan met schoon water staat in de bank of in de disselbak.

 

Extra opties

Er zijn verschillende opties om het kamperen nog aangenamer te maken, zoals een koelkast, kledingkast en een toilet. De opbergruimten zijn, indien gewenst, ook door middel van een luik vanaf de buitenzijde te bereik. Handig voor de opslag van de voortent of het verwijderen van de vuilwatertank als je een toilet hebt! Met zonnepanelen op het dak, ben je niet afhankelijk van externe elektriciteitsbronnen.

 

 

Kwaliteit 

 

Isolatie

De bodem van de Paradiso is gemaakt sandwichplaten. Dit zijn platen kunststof met daartussen een laag sterk schuim. Hierdoor is de vloer gelijk goed geïsoleerd én de vloer is bestand tegen alle weersinvloeden.

 

Lange levensduur

De meubelen zijn gemaakt van FCS hout met een extra harde toplaag. Dit is geschikt voor langdurig en intensief gebruik. Alle verlichting is led-verlichting. Dit geeft een lange levensduur en een laag elektriciteitsverbruik.

 

Tentdoek

De Paradiso vouwcaravan is uitgerust met Ten Cate all season tentdoek. Het materiaal is licht, maar toch sterk en duurzaam. De microporeuze acrylaatcoating maakt het doek goed waterdicht, weerbestendig en ademend. Het tentdoek is goed te reinigen en voldoet aan de strenge eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid.

 

Veiligheid

Om in het donker goed zichtbaar te zijn, is de Paradiso vouwcaravan standaard voorzien van led-verlichting. Aan de zijkant zit er oranje zijverlichting en voorop witte stadsverlichting. Het Alko-onderstel is TUV goedgekeurd. Door alle voorzieningen is de Paradiso RDW-goedgekeurd.

 

Onderstel

Door de onafhankelijke vering is het Alko-onderstel zeer stabiel en is voorbereid op de Tempo 100 certificaat. Met dit certificaat is het toegestaan om op de Duitse snelwegen 100 kilometer per uur te rijden. Naast de standaard koppeling is ook een ASK-koppeling leverbaar. Dit voorkomt slingeren.

 

Duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van Paradiso vouwcaravan is waar mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Zo ligt de Paradiso vouwcaravan tijdens het rijden laag achter het trekkende voertuig. Dit scheelt veel rijweerstand, wat positief is voor het brandstofverbruik.

De meubelen zijn gemaakt van duurzaam FCS hout. Heb je gekozen voor de optionele zonnepanelen dan is het elektriciteitsverbruik geheel groen.

 

 

Explore freedom!