Contact
 • Nederlands
 • English
 • Deutsch

Het model

Het eerste model is de Paradiso Feria. Deze Paradiso vouwcaravan kan volledig naar eigen wens en behoefte vorm worden geven, door meerdere mogelijkheden in zowel uitvoering als indeling. Zo zijn er voor het interieur én het exterieur meerdere kleuropties. En met de Paradiso Feria is duurzaam kamperen mogelijk door zonnepanelen en led-verlichting.

 

Indelingen 

De Paradiso Feria is in heel veel indelingen mogelijk; hieronder een aantal voorbeelden:
(klik op de afbeeldingen om de tekening te vergroten en volledig te tonen):

 

Dagindeling

Nachtindeling

Algemene indeling

 

 

Interieur 

De Paradiso Feria is in diverse indelingen leverbaar (zie hierboven). Bij de afwerking van de Paradiso Feria is rekening gehouden met intensief gebruik. Er is daarom gewerkt met hoogwaardige materialen die tegen een stootje kunnen. Kies zelf de manier waarop en de kleur waarin jouw Paradiso ingericht wordt! Staat jouw wens er niet bij? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Interieur Paradiso vouwcaravan basis

Zitgedeelten

Standaard heeft de Paradiso Feria twee zitgedeelten: een treinzit voor en een vierpersoons zithoek achter. De meubelen zijn gemaakt van FCS hout met een extra harde toplaag. Dit is geschikt voor langdurig en intensief gebruik. Voor de uitvoering van de meubelen is er een keuze uit verschillende kleuren.
De kussens zijn van vier centimeter dik polyether SG35. Er zijn meerdere kleuren mogelijk voor zowel de kussens als de gordijnen.

 

Opbergruimte

De banken van de zitgedeelten bieden voldoende opbergruimte. Deze ruimten zijn te bereiken door een klep aan de bovenzijde en (optioneel) een luik aan de buitenzijde van de vouwcaravan. De luiken aan de buitenzijde zijn voorzien van een slot.

 

Slaapcomfort

De banken van de zitgedeelten zijn voorzien van kussens van vier centimeter dik polyether SG35. Dit materiaal is lekker verend en zeer geschikt om te dienen als matras. De treinzit is om te bouwen naar een eenpersoonsbed en de vierpersoons zithoek kan eenvoudig omgebouwd worden tot tweepersoonsbed.

 

Elektra en verlichting

Alle verlichting is led-verlichting. Dit geeft een lange levensduur en een laag elektriciteitsverbruik. Aan de binnenzijde kan aan het plafond een plafonnière geplaatst worden. Er zijn diverse stopcontacten in de Paradiso vouwcaravan aanwezig.

Door een omvormer kan er gebruik worden gemaakt van 220 Volts-apparatuur. Dit is wel tot maximaal 10 ampère. Als extra zekerheid is het elektrische systeem voorzien van een hoofdzekeringsautomaat. Heb je zonnepanelen dan worden de elektrische apparaten via de accu van elektriciteit voorzien. Hierdoor is er geen externe stroomvoorziening voor 220 Volts-apparatuur nodig.

 

Extra mogelijkheden

Er zijn qua indeling en uitvoering meerdere opties mogelijk, zoals een keuken, een toiletruimte en een kledingkast. Kijk daarvoor bij Opties & Accessoires of stel hem zelf samen via de pagina ‚Stel zelf samen‘.

 

 

Exterieur 

Om de levensduur te optimaliseren is de Paradiso Feria ook aan de buitenzijde uitgevoerd met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen alle weersinvloeden. De afwerking is gedetailleerd, waarbij verschillende keuzeopties ervoor zorgen dat iedere Paradiso een unieke uitstraling heeft.

 

Alko chassis en reservewiel

De Paradiso Feria heeft een Alko chassis. Dit chassis is RDW en TUV-goedgekeurd. Dit chassis kan opgewaardeerd worden tot een chassis dat is goedgekeurd voor de Tempo-regeling. Met deze opwaardering mag u een snelheid van 100 kilometer per uur rijden in Duitsland. Standaard is het chassis voorzien van een geremde enkelas met oplooprem. Voordeel van dit Alko chassis is dat het is voorbereid voor een mover. De velgen zijn van aluminium en 14 inch. Optioneel kan op het onderstel een reservewiel worden bevestigd. Door de lange dissel, kan er een fietsendrager op gemonteerd worden.

 

Buitenkant

De Paradiso Feria is gemaakt van hoogwaardig polyester met een isolerende werking. Zo is de bodemplaat niet van hout, maar van sandwichpanelen. Hierdoor is de vloer gelijk goed geïsoleerd én is de vloer bestand tegen alle weersinvloeden.

Het is mogelijk om de Paradiso Feria in een eigen kleur te laten uitvoeren. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Aan de voorkant van de Paradiso vouwcaravan kan een voortent worden bevestigd.

 

Opbergruimte aan de buitenzijde

Onder de banken van de zitgedeelten is opbergruimte aanwezig. De ruimten zijn van binnenuit te bereiken. Als extra optie kunnen er luiken aan de buitenzijde van de vouwcaravan worden aangebracht, waardoor de opbergruimte ook van buitenaf te bereiken zijn. Deze luiken zijn voorzien van een slot. Als er gekozen is voor een toilet, dan kan de afvaltank via de buitenzijde worden verwijderd.

 

Hefsysteem

Het dak wordt door middel van een hefsysteem met drukveren eenvoudig omhoog gebracht. Hiermee komt ook direct het tentdoek mee omhoog gehesen. Het inklappen gaat heel eenvoudig. De gasveren werken dan in een contrabeweging. De elastieken aan de binnenzijde zorgen ervoor dat het tentdoek mooi mee naar beneden gaat en direct wordt mee gevouwen.

 

Disselbak

De disselbak biedt opbergruimte en ruimte voor twee gasflessen en een accu. De gasflessen en de accu worden vastgezet met een beugel. Vanwege de veiligheid plaatsen we een droge accu, waardoor er geen vloeistof- en gasvorming is. In de vloer is een ventilatieopening aanwezig om gas dat eventueel ontsnapt uit de gasflessen af te voeren.
In de disselklep is een geïntegreerde handgreep verwerkt. Hiermee kan je makkelijker het dak openen. De klep wordt geopend en gesloten door middel van een slot inclusief cilinder.

 

Tentdoek

Logo TenCateDe Paradiso vouwcaravan is uitgerust met Ten Cate all season tentdoek. Het materiaal is licht, maar toch sterk en duurzaam. De microporeuze acrylaatcoating maakt het doek goed waterdicht, weerbestendig en ademend. Het tentdoek is goed te reinigen en voldoet aan de strenge eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid.
De bevestiging is eenvoudig: het dak is voorzien van een rails waardoor het tentdoek heel eenvoudig kan worden verwijderd. Het tentdoek kan hierdoor, indien gewenst, tijdens de winterstalling eenvoudig mee naar huis worden genomen om te reinigen. Het tentdoek is in drie standaard kleuren verkrijgbaar, maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden!

 

Verlichting

Om in het donker goed zichtbaar te zijn, is de Paradiso vouwcaravan standaard voorzien van led-verlichting. Aan de zijkant zit er oranje zijverlichting en voorop witte stadsverlichting. Tevens is de vouwcaravan voorzien van reflectoren. Door alle voorzieningen is de Paradiso vouwcaravan goedgekeurd volgens de Europese richtlijnen.

 

 

 

Technische info 

Formaat

Lengte totaal x breedte 4681 x 213 cm
Lenge opbouw 3510 cm
Hoogte chassis 45 cm
Hoogte ingeklapt 120 cm
Stahoogte uitgeklapt 198 cm

 

Chassis

Merk chassis Alko chassis
Type chassis Geremde enkel as met oplooprem
Velgen Aluminium 14 inch
Max. snelheid 80 km per uur. Met tempo 100 km per uur.
Goedkeuring chassis TUV en RDW
Stekker Jager 13 polig
Optie: Reservewiel Houder en 13 inch velg en band
Voorbereid voor Mover en Omnistep
Ledig gewicht > 600 kg, afhankelijk van gekozen opties
Maximaal asgewicht 1000 kg
Neuswiel Statisch draagvermogen max. 150 kg

Dynamisch draagvermogen 90 kg

Velg van staal

Wiel van rubber

Uitdraai steunen Stabiel 1000 kg kort

 

 

Elektra

Elektra 230 volt volgens CEE norm
Hoofdzekeringskast tegen overbelasting 10 ampère
Acculader van 230 volt naar 12 volt
Wandcontactdozen Dubbele wandcontactdoos bij zitgedeelte
Binnenverlichting 2 plafondlampen van led
Optie keuken: dompelpomp 12 volt stekker bij keuken t.b.v. dompelpomp

 

 

Kentekenbewijs Afhankelijk van gewicht. Uitvoeringen beneden de 750 kilo hoeven geen kenteken. Deel I

 

 

Opties en accessoires 

Interieur Paradiso vouwcaravan

De Paradiso Feria kan door meerdere opties en accessoires volledig naar eigen wens en behoefte vorm worden geven. Zo zijn er zowel in het interieur als het exterieur in meerdere kleurkeuzes mogelijk. Bijvoorbeeld de caravan- en tentdoekkleur kan worden aangepast, net als de kleur van de kussens. En er zijn meerdere mogelijkheden qua uitvoering en indeling. Zelfs zonnepanelen behoren tot de mogelijkheden.

 

Voortent en/of luifel

Bij de Paradiso vouwcaravan kan een voortent en/of luifel worden aangeschaft. Ook deze zijn gemaakt van Ten Cate all season tentdoek (zie exterieur ‘tentdoek’).

 

Keuken

Een keuken in de Paradiso Feria is optioneel. Je kunt kiezen voor twee uitvoeringen. De Basic en Deluxe. De basic keuken is voorzien van een thermisch beveiligde kookplaat met twee pitten. De wasbak is van roestvrij staal. DeLuxe uitvoering heeft een een thermisch beveiligde kookplaat met drie pitten. Het geheel wordt afgedekt met een afdekplaat van veiligheidsglas. De apparatuur in de keuken is van het merk Dometic. De keuken bevat twee onderkastjes, de vuilwaterafvoer gaat direct naar buiten. De toevoer van schoon water komt vanuit de jerrycan die in de bank of in de disselbak staat.

 

Koelkast

Als extra optie kan in een van de onderkastje in de keuken een koelkast worden aangebracht. De koelkast is van het merk Dometic. Deze koelkast heeft een inhoud van 48 liter en een vriesvak van 5 liter. Deze koelkast is ook geschikt voor gebruik op zonne-energie.

 

Toilet of kledingkast

Op de plaats van de treinzit, kan in de zitting, een Porta potti geplaatst worden. Aan de andere zijde kan een opvouwbare kledingkast op de zitting geplaatst worden. Deze kan eenvoudig verplaatst worden om gebruik te maken van de treinzitting.

 

Comfortpakket: toiletruimte en kledingkast

Gaat de voorkeur uit naar een toiletruimte en een kledingkast, kies dan het comfortpakket. In plaats van de treinzit komt dan aan de ene kant een toiletruimte en aan de andere kant een kledingkast.

 

Kleuren

Bij diverse onderdelen van de Paradiso Feria zijn kleurkeuzes mogelijk. Hierdoor kunt u de Paradiso vouwcaravan naar uw wensen inrichten. Aangepast kan worden:

 • delen van de buitenkant
 • het tentdoek
 • het interieur: meubels en vloer
 • de kussens
 • de gordijntjes

 

Zonnepanelen

Om volledig in eigen stroom te kunnen voorzien, is het mogelijk om monokristallijn zonnepanelen van 100W op de Paradiso vouwcaravan te bevestigen. De panelen zijn ultra dun (2mm) en licht. Door de kunststofafdekking is het goed bestand tegen weersinvloeden.

 • Keuze uit 1 of 2 zonnepanelen
 • Afmeting per stuk: 1050 x 540 x 3 mm
 • Max. vermogen: 100W
 • Max. spanning: 17,6 Volt
 • Max. Stroom: 5,86 Ampère

 

Omnistep

Als optie kan de Omnistep bevestigd worden. Dit om het naar binnen stappen te vergemakkelijken. De treden van deze step zijn vervaardigd uit geanodiseerd aluminium met afgeronde randen. Smeren is niet nodig omdat alle scharnieren rusten in onderhoudsvrije lagers. Maximale statische belasting van 200 kg.

 

Fietsendrager

De Paradiso Feria heeft een Alko chassis. Door de lange dissel, kan er een fietsendrager op gemonteerd worden.